Belbin Team Toppers

Dr. Meredith Belbin (1926) van Belbin Associates te Cambridge onderzocht twee decennia lang de psychologische wetmatigheden die van invloed zijn op het goed en bevredigend samenwerken van teams. Uitgangspunten zijn dat mensen, naast hun professionele en organisatorische rol, ook altijd een karakterrol of ‘teamrol’ inbrengen: de kenmerkende manier waarop zij hun persoonlijke eigenschappen inzetten en in de interactie met anderen productief maken.

 

Er is in onze maatschappij veel aandacht voor de individuele capaciteiten en (on)mogelijkheden van mensen. Hoge cijfers halen op school, presteren op je werk. Maar… mensen zijn meer dan de som van hun individuele prestaties. Je hoeft niet compleet te zijn; je hoeft niet alles te kunnen. Juist in relatie met anderen komen unieke talenten en capaciteiten naar boven die zeer waardevol zijn voor de sfeer, de werkwijze en de effectiviteit van een team/groep. Tegelijkertijd heeft iedereen ook acceptabele zwakheden. Door echt samen te werken en elkaars verschillen te kennen en te benutten, kom je verder.

 

De Team Toppers Methodiek sluit, door de metaforische speelse aanpak, zeer goed aan bij sectoren als onderwijs, zorg, coaching en sport. Spelenderwijs leren omgaan met verschillen, respect ontwikkelen voor anderen en ervaren dat je elkaar nodig hebt in een team/groep. Inzicht krijgen in de eigen capaciteiten en mogelijkheden is tevens een zinvolle basis voor beroepskeuze en/of carrière- studieswitch. De Team Toppers Methodiek legt de basis voor persoonlijke ontwikkeling en respectvol samengaan.

 

 

2-daagse opleiding Train de trainer - Belbin Team Toppers

 

Als bevoegd opleider van Instituut Kind in Beeld bieden wij op onze locatie de opleiding Belbin Team Toppers aan. Deze opleiding bevat alles wat een professional nodig heeft om met de Belbin Teamrollen aan de slag te gaan binnen de groep en het team, en goed te kunnen instrueren, begeleiden, motiveren en inspireren. Maar ook om doeltreffend met het unieke materiaal te werken. Het accent ligt zowel op de eigen kwaliteiten en talenten alsmede op het effectief inzetten van dit model in de klas/praktijk.

De eerste dag `Belbin Teamrollen` richt zich op de achtergronden van het Belbin teamrolmodel en de eigen persoonlijke teamkwaliteiten, inclusief een persoonlijk Interplace rapport.

De tweede dag `Team Toppers` richt zich op het unieke onderwijsmateriaal en het lesprogramma voor kinderen en jongeren rondom de Belbin teamrollen.

Beide dagen zijn ook los te volgen voor de prijs van € 495,- per dag.

Prijs: € 895,- (btw-vrij) Inclusief:
-Dagverzorging (lunch, koffie/thee)
-Handleiding Belbin teamrollen
-Interplace persoonlijk 360* feedback rapport
-Team Toppers materialendoos met testkaarten, talentenspel, spelen en werkbladen
-Licentie om met de kennis te werken en als trainer vermeld te staan op de website

Data: nader in de plannen

Locatie: Dorpstraat 19, 6176AA, Spaubeek

U kunt zich hier aanmelden voor de opleiding Belbin Team Toppers