1. Start                                    17 december 2014

Voor je de grote stap gaat wagen, moet je eerst goed nadenken. Wat ga je doen? Hoe ga je je voorbereiden? Wat komt er allemaal bij kijken? Wie zal dat betalen? 

Een beelddenker is een creatief mens die op zo'n moment bruist en overloopt van de ideeën. Hij ziet de toekomst al helemaal voor zich met alle rozengeur en maneschijn in een zonovergoten omgeving en met een gladgestreken zee, waarin geen golven te hoog zijn. En dat met 32 beelden per seconde. 

Je zou maar met zo iemand moeten samenwonen, ermee getrouwd zijn of in de klas of werkvloer tegenkomen. Poeh, niet gemakkelijk. Voor de beelddenker niet, maar voor de ander ook niet. 

Toch gaat het meestal vrij goed. Dat komt omdat beelddenkers en taaldenkers (begripsdenkers) vaak complementair zijn en elkaar dus uitstekend aanvullen. 

Het is wel fijn als het beestje een naam heeft. Persoonlijk kwam bij mij die naam pas na ruim 54 jaar: "IK BEN BEELDDENKER." Jezelf opeens gaan leren kennen en daarna ook opnieuw ontdekken is één van de grootste cadeau's die je in je leven kunt krijgen: jezelf eindelijk begrijpen. 

Maar ook een moment van chaos en emotie: Wat als ik dit eerder had ontdekt? Zou ik andere besluiten hebben genomen in mijn leven? Zou een ander met deze wetenschap mij anders hebben benaderd? Zou er met mij rekening zijn gehouden? Had ik mij meer moeten toeleggen op innovatie en creativiteit? Nadenken, piekeren en nadenken...

En opeens brandt het lampje en komt het antwoord: het idee! Toeval bestaat niet en het universum geeft als het ware de oplossing welke je toekomt. Als een enthousiaste ruiter met een goed getraind paard ga je je helemaal geven voor het beelddenken. Met al je ervaring en opleiding wil je anderen laten delen en profiteren van je deskundigheid. En dat is waar ik nú sta op deze woensdagochtend 17 december 2014. 

Zo meteen druk ik op het knopje van opslaan en publiceren. 

Hiermee start ik 

Groeien & Bloeien, praktijk voor het visuele leersysteem (beelddenken)